Päästiin kuin päästiinkin taas Lentsun oppiin, voi-evl ryhmässä oli 7 koirakkoa, aikaa tänään 3,5 tuntia. Yksittäin tehtiin luoksetulo ja ruutu ja lopuksi yhdessä paikallaolo, siihenpä se aika sitten menikin.

Kovasti Lentsu naureskeli Eevin höppänälle, ja haukkui pientä sairaaksi koiraksi. Väitti ettei neiti ole vuodessa parantunut :D (Eevi roikkui pallossa ja piti ihme meteliä) Mutta ihan hyvin me siinä ryhmässä pärjättiin, ja saatiin jopa kehuja muiltakin kurssilaisilta. Jotenkin tuo pieni musta eroaa sieltä bordercollieiden seasta (no, oli siellä yksi espanjanvesikoira ja labradorikin...mutta on ne ainakin isompia mustia ;))
Oltiin vasta toiseksi viimeisinä vuorossa. Odotellessa muita päästeltiin vähän höyryjä, ja vähän ennen omaa vuoroa otin Eevin häkistä ja viriteltiin pikkaisen.
Luoksetulossahan meillä on ongelmana, ettei neiti pysähdy heti, vaan ottaa vielä askelia käsimerkin jälkeen. Kun muistutin, että viime vuonna heitin palloa ja kapuloita mihin sattuu, Lentsu meni turvaan aidan taakse pois kehästä :D Ja parin heiton jälkeen sanoi että alakautta heitto sopii mulle hyvin, silloin pallo lentää sinne minne pitääkin...
Lentsu käski jättää kokonaan unholaan ns. valeheiton (pallo kädessä, muttei lennäkkään). Sillä tyylillä saa kuulema koiran luottamuksen varmimmin loppumaan, ettei pallo lennä kuitenkaan. Selvä pyy. Tehtiin pari luoksetuloa, että heitin pallon. Lentsu kysyi, onko Eevillä tapana ennakoida.. Väitin ettei. Köh. Siis ei yleensä. Nimittäin jo toisella kerralla Eevi alkoi himmaamaan, ja kun Lentsu käski tehdä läpijuoksun, neiti pysähtyikin kokonaan. Oho. Noin ei tosiaan yleensä käy (petturi! :) ). No, kouluttaja oli samaa mieltä, että tuskin Eevi kokeissa alkaa himmailemaan, mutta silti välillä pitää tehdä vauhtiluoksetulojakin. Seuraavaksi tehtiin niin, että Lentsu houkutteli Eevin luokseen, jonka jälkeen pyysin Eevin luo, ja heitin pallon matkalla. Pari näitä. Sitten tehtiinkin sama, mutta pelkällä käsimerkillä. Toimi. Lopuksi vielä pari vauhtiluoksetuloa hallin nurkasta nurkkaan (Eevi ensin Lentsun matkaan, josta kutsuin). Neiti juoksi täysillä! :)
Moni teki myös niin, että jätti koiran istumaan, meni itse jonkun matkaa eteenpäin, kutsui koiraa (edelleen matkaa jatkaen) ja hetken kuluttua (koira vielä matkalla) kääntyi ympäri ja heitti pallon (välillä pelkkä käsimerkki). Nuitakin voisi kokeilla! Maahanmenoa ei tällä kertaa otettu ollenkaan.
Sitten Eevi taas häkkiin odottamaan omaa vuoroa. Seuraavaksi oli ruutu.

Kun meidän vuoro tuli, tehtiin ruutu merkin kautta. Neiti hönki ekalla kerralla merkin ohi, oli ilmeisesti juoksemassa kepeille, jotka oli hallin seinustalla. Otin uudestaan, hieno merkki. Siitä ruutuun. Lähti kaartamaan A:ta kohti, katseli ympärilleen, bongasi ruudun ja meni lopulta sinne. Tehtiin sama uusiksi. Nyt hieno merkki ja ruutu myös! :) Kerroin Lentsulle, että Eevi joskus kiertää sivutörppöjen välistä ja jää liian reunaan. Lentsu mietti, johtuuko suunnasta. En ole ainakaan huomannut eroa. Kokeiltiin toiselta suunnalta. Hieno merkki. Ruutuun meni vähän mutkitellen (tekee monesti sitä, juoksee vähän vinoon, josta lopulta suoristaa itsensä ruutua kohti). Lentsu sanoi, että saisi mennä vielä nopeampaa ruutuun. Mutkittelu on ilmeisesti vähän sitä palkan odottelua kun näkee, ettei pallo ole ruudussa...Kysyi, ollaanko treenattu kosketusalustalla. Eipä pahemmin. Lentsun mielestä  voitais ottaa se mukaan ruutu-kuvioon (saa enemmän toistoja, kun palkkaa ei tarvitse välillä käydä viemässä niin ettei koira näe...mulla kun ei monestikaan ole kaveria treenatessa) Kosketusalustasta pitää tehdä huippu-juttu. Kävin räpeltämässä alustaa, vapautin Eevin, ja kun koira oli alustalla, käsky-seis ja palkka. Jäi ensin haistelemaan alustaa, mutta kun heitin siitä välittämättä, seuraavilla kerroilla kääntyi ja pysähtyi heti. Pitää vielä miettiä, oisko koskeminen vai alustan taakse meno parempi juttu...Letsu näytti Eevin kanssa kosketusalusta treeniä ja minä katsoin vieressä. Se olikin oikea huumoripläjäys! :D Nyt ymmärrän, miksi Eevi kiinnittää niin monen ihmisen huomion, on se oikeasti aika hassun näköinen touhottaja! :) Lentsu opetti Eeville myös ruotsia, kehuen "Bra!" ja sanoi, että jatka sinä nyt sitä ruotin puhumista, kun nyt se jo sitä osaa.... :D Tuota kosketusalustaa vois oikeasti alkaa treenaamaankin, unohtamatta silti myös pallopalkkaa ja tyhjiä ruutuja.
Lopuksi vielä lyhyt paikallaolo. Eipä olla otettukaan ryhmässä varmaan puoleen vuoteen.. Eevi meni toisten käskyllä jo maahan (sitä pitää treenata lisää), mutta pysyi kyynärät maassa, eikä edes piipannut. Oli kuitenkin ollut kamalan skarppina ja vähän levottoman näköinen. Kylmä? Kierrokset? Epävarmuus? Jaa-a. Lentsu meinasi, että voin ihan hyvin kylmällä tehdä paikallaoloja vaikka jonkun viltin päällä ( Heh! =D ) Loppuistuminen tapahtui sentään vasta minun käskystä :=)
Olipas kiva päivä. Huomenna onkin sitten vuorossa ne omat ongelmat...mitähän valitsisi? Seuraaminen ja ohjattu ehkäpä...